Duurzaam en toekomstbestendig

ZouwdalVeste wordt duurzaam ontwikkeld met een hoge ambitie op het gebied van energie en comfort. Alle woningen (fase 03 en fase 04) worden uitgevoerd met vloerverwarming, zonnepanelen en een warmte- en koudeopslagsysteem (ook wel warmtepomp genoemd). Dit zorgt in combinatie met een goede isolatie voor een zeer energiezuinige woning die duurzaam én toekomstbestendig is.

Alle woningen in fase 03 en fase 04 worden uitgevoerd als zogenoemde All-electric woningen en hebben geen gasaansluiting.

Gasvrij stoken én koken

Een warmtepomp betekent een woning zónder gas. Dat is waarschijnlijk even wennen maar kent veel voordelen. Gasvrij wonen draagt bij aan een gunstig (binnen)klimaat, brengt financiële voordelen met zich mee maar draagt ook bij aan veiligheid binnenshuis.

Er is geen ketel aanwezig en daarmee ook geen gas- en rookgasafvoerleidingen. Naast dat het veiliger is, is het ook gezonder. Doordat de verwarming heel geleidelijk via de vloeren plaatsvindt, bevinden zich geen (verbrande)stofdeeltjes in de binnen lucht. Een eventueel koolmonoxidelek is verleden tijd, zo ook het aan laten staan van een gaspit.

De woningen worden voorzien van een verwarmingssysteem (laag temperatuur op begane grond en op de verdieping) dat bestaat uit een combi-warmtepomp met een boilervat van ca. 200 ltr. met vloerverwarming op begane grond en verdieping. Deze warmtepomp maakt middels een buitenunit, geplaatst in de schoorsteen op het dak van de woning, gebruik van de buitenlucht voor het opwekken van warmte. De warmtepomp wordt aangebracht op zolder.

De warmtepomp regelt ook je warme water. In de meterkast wordt een wateraansluiting met een watermeter gerealiseerd door het Nutsbedrijf. Vanaf de watermeter en vanaf de warmtepomp worden koud- en warmwaterleidingen naar de verschillende tappunten in de woningen gebracht. En omdat je geen gasaansluiting meer hebt, zal je ook over moeten stappen op een elektrische manier van koken.

Hoe dit precies werkt kan je zien in onderstaande animatie over elektrisch verwarmen met een warmtepomp.

Bron: www.hierverwarmt.nl

Zonnepanelen

Op het dak van de woningen worden, conform de bouwbesluitberekeningen, een aantal zonnepanelen (PV-panelen) geplaatst om te voldoen aan de EPC-eis van de omgevingsvergunning. Het aantal zonnepanelen kan afwijken per woningtype en is mede afhankelijk van de ligging van de woning, tevens is het mogelijk dat zowel het voor-als het achterdak deels worden bedekt. In een later stadium worden de definitieve tekeningen met zonnepanelen verstrekt.

De zonnepanelen zetten zonne-energie om in elektriciteit en worden middels een omvormer aan het elektriciteitsnet van de woning gekoppeld. De omvormer wordt geplaatst in de installatiehoek op zolder.

Bij minder verbruik van elektriciteit dan de opbrengst van de zonnepanelen levert de installatie elektriciteit terug aan het hoofdnet.

Optioneel bieden wij u de mogelijkheid aan om via onze woonadviseur extra zonnepanelen en/of optimizers aan te schaffen. Het aantal aan te schaffen zonnepanelen is afhankelijk van de beschikbare ruimte op het dak, rekening houdend met de gekozen opties als bijvoorbeeld dakramen en dakkapellen.

Ik heb belangstelling  Ik heb belangstelling

Damen Makelaardij
Ambyerstraat Noord  72
6225 EG  MAASTRICHT
0433479090
info@damen-og.nl

Damen Makelaardij
Ligging van het project